Tacogratäng.

Hola!! Eftersom det är fredag så får man ju bjuda på ett recept av det mest svenskaste vi har. Taco. Mycket uppskattat och ibland sitter det fint att variera sig lite på den fronten. Och att ha allt i ett så man slipper ha dessa 100 småskålar med olika tillbehör (eftersom familjemedlemmar ofta har olika önskemål).

Tacogratäng 4 pers: 

1 stor burk philadelphia 

500 gr färs av valfri sort, jag hade kalkonfärs

1 påse tacokrydda 

1/2 purjolök 

Majskorn

Hackad tomat 

Riven ost

Nachochips

Guacamole!? 

Ugn 225 grader. Smeta ut philadelphian på botten av en ugnsfast form. Stek färsen enligt anvisningarna på tacoförpackningen. Jag hittade till min glädje en ny sort krydda, utan tillsatt socker och andra ämnen vilket det tyvärr är mycket av i den vanliga sorten. Såklart smakade inte riktigt som man är van vid eftersom sockret är borttaget. Men funkade absolut, och är bättre för en. Lägg färsen på philadelphian och strö över hackad purjolök, majskorn, hackad tomat och riven ost. Tycker man om annat så ta det också, tex hackad paprika och är det något man inte tycker om så skit i det. Sätt in i ugnen tills osten fått färg. Vill man så kan man servera det direkt ur formen om man nu vill ha riktig familjemys, bara stick ner massa nachochips och bjud på fest. Annars kan man även ha den smarriga guacamolen:

https://mollann.wordpress.com/2015/02/09/smart-guacamole/

DSC_0019

DSC_0018

DSC_0025

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: