Tagliatelle med krämig laxsås

DSC_0018

Detta recept är vad familjen Henriksson kallar en “familjeklenod”, en specialité som jag nu sprider med vinden. Receptet är ifrån när brodern Mårten jobbade på en italiensk restaurang, och detta var deras paradrätt. Ännu ett sådant recept som är galet enkelt och gudomligt gott!! Sprid det vidare till alla ni tycker om.

Tagliatelle med krämig laxsås, 4 pers:

500 gr tagliatelle, jag använde färsk pasta, liiite godare och lyxigare och inte dyrare. 

2 dl grädde

1 dl mjölk 

200 gr kallrökt lax 

1/2 dl tomatpuré 

2 msk tomatchilisås

Skalet från en citron, helst eko eller väl tvättad 

En halv kruka färsk persilja

Ev lite skalade räkor.

1/2 tsk Salt 

Koka upp grädde och mjölk med tomatpure och tomatchilisåsen, låt sjuda en 10 min så det kokar ihop sig lite. Riv i skalet från citronen, se till att bara få med skalet, inte det vita. Skiva laxen och hacka persiljan, lägg i det i såsen och låt sjuda med i 5 min. Smaka av och se om det behövs lite mer salt och kanske lite mer toamtpuré, det är som sagt en smaksak. Vid servering så kan man toppa allt med en näve skalade räkor, ett infall av mig och inget som tillhör originalet, men det var väldigt gott till!

Koka pastan enligt anvisningar, tagliatelle har en tendens att klibba ihopa sig när den är kokt, men ett tips är att spara lite av kokvattnet i kastrullen när du häller av pastan, lägg en klick smör i vattnet som är kvar och låt smälta, lägg sedan tillbaka pastan och rör om, och vips har du en väldigt fin, kladdfri tagliatelle. Servera med kanske en avokado eller två.

DSC_0011

DSC_0016

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: