Smart guacamole

Mindre än en månad kvar nu till lillasyster. Hon har precis fått vila i solen i två timmar, vilket resulterat i en mamma med väldigt rött ansikte, men tjena vad skönt det var. Spenderade förmiddagen på Ica maxi, vårt matkonto har nog gått upp några tusenlappar sen jag började vara ledig. Jag kan gå i två timmar och lite strött slänga ner saker i vagnen som jag vill testa att laga. Men samtidigt så spenderas inte pengar på mycket annat nu, kläder är ju ett nedprioriterat område tex. Inte mycket passar denna hydda just nu.

Men ska börja denna vecka med en smart guacamole. Med smart menar jag att man slipper kladda ner massa disk, samtidigt som den blir väldigt god! Och är man många och känner att man inte vill spendera hundralappar på avokado så kan man göra på tex 8 avokado och sen blanda ut guacamolen med crème fraîche.

Guacamole till ca 2 vuxna:

2 mogna avokado

1 liten bit fint hackad rödlök

En skvätt citronsaft 

1 vitlök

Salt

Peppar

Ta fram en fryspåse. Gröp ur avokadon och lägg i påsen, hacka lök, och vitlök. En tanke här kan vara att ju mer du hackar, river en vitlök, desto med stark vitlöksmak ger den. Alltså att pressa i vitlökspress är det bästa sättet att få fram vitlöksmak, vill man ha en mildare smak på den så pressa den med knivenbladet och hacka fint. I med detta i påsen också, och även en skvätt citronsaft och lite salt och malen svartpeppar. Sätt igen påsen med en hand och mosa allt vad du kan med den andra utanpå påsen. Ta sedan fram en skål och tryck ut allt. Färdigt!! Låt dra en timme i kylen.

Olika sätt att göra guacamole roligare är tex:

– Hacka ner en tomat

– Ha i en kruka persilja eller koriander 

– Hackad röd chili

DSC_0012 DSC_0014 DSC_0016

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: