Kycklingspett på citrongräs med stekta nudlar.

Har snöat in mycket på kycklingfärs för tillfället, och asiatiskt. Och koriander, äter det som en häst äter gräs i hagen. Så lika mycket som det blir en vegetarisk i veckan så blir det även en asiatisk i veckan.

Veckans var väldigt god. Och enkel. Vill man inte använda citrongräs som spett så kan man använda vanliga träspett, men det tillför en extra touch till rätten med citrongräs, och känns så mycket lyxigare med bara en sådan enkel grej. Och Harry, mitt lilla experimentbarn tyckte det var helfestligt att att det doftade citronkaka om spettet.

DSC_0008

Kycklingspett på citrongräs med stekta nudlar, 4 pers: 

500 g kycklingfärs

En tumme stor bit ingefära 

1 tsk salt

1 ägg

4 citrongräs

Panko ströbröd

Nudlar 

Vitkål

Paprika

Lök

Hoisinsås 

Rostade sesamfrön

Koriander 

Ugn 175 grader. Riv ingefäran fint, ta upp klumpen som är riven och pressa allt vad du kan ut all saft ner i färsen. Släng resten av trådarna som blir kvar. I med salt och ett ägg. Blanda runt. Dela citrongräsen om dom är stora eller banka på dom lite lätt så kommer citronsmaken fram ännu mer. Ta en bit färs och göra till en korv, lägg på citrongräset och baka in det i färsen. Smeten känns ganska lös men tajtar till sig bra sen när man steker den. Lägg spettet på en tallrik med panko och bädda in den i panko. Stek dom i en stekpanna med olja till dom fått fin färg runt om, dom ska alltså inte bli klara, bara få färg. Lägg över på en bakplåt med bakplåtspapper och sätt in ugnen 20 min.

Koka upp nudlar enligt anvisning, strimla grönsaker, har man annat hemma man vill ha i så släng med det. Stek Grönsakerna i olja till dom blivit mjuka och fått lite färg, häll då i dom färdiga nudlarna och ringla över lite hoisinsås och stek i ca 5 min. Lägg upp på tallrik och garnera med rostade sesamfrön och hackad koriander. taaadaaaa!! Njut.

DSC_0004DSC_0010

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: