Helggottigt tillbehör!

Let´s talk potatoes. Billig, god och går att variera i oändlighet och framförallt nyttig, och kan fås hur närproducerad som helst och i ekologisk variant. Enkel att odla, har man ingen plats i trädgården så plantera i en hink. OCH deras släktingar i släkten solanum är tomat och tobak, så varför inte festa till det i helgen och röka en potatis ..?

Men en variant jag lärde mig på jobbet är smashed potatoes, Jag hade iallafall aldrig gjort sådana här, en slags slarvig hasselbackspotatis kan man nog beskriva den som bäst.

Smashed potatoes, gör efter behag och mängd folk: 

Ugn, grill 250 grader 

Potatis 

Smör 

vitlök 

Flingsalt

Ev parmesan 

Koka potatisen mjuk med skal på. Låt svalna, går alltså att göra dagen innan. Smält under tiden dom svalnar smör i en kastrull, pressa ner vitlök, se till att den inte bränns. Ta handflatan eller annat hårt och pressa på potatisen så att den bryts upp, den ska inte vara helt mosad utan hålla ihop. Pensla med vitlöksmöret, (snåla inte) och strö över flingsalt. Sätt in i ugnen på 250 grader grill i ca 16 min tills dom fått fin brunbränd färg. Servera direkt och vill man vara extra gottig så kan man hyvla parmesan över innan man serverar. Utmärkt till en bit kött och kanske lite bearnaisesås och god sallad. Och tycker man nu inte om vitlök så skippa det, ta lite örtsalt eller låt fantasin flöda.

Har du inte gjort det innan så gör det, det är du värd! TREVLIG HELG!

IMG_0012

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: