Husmorstips

Om hur man lättast balanserar en fruktskål med grädde på magen ..

IMG_0010

.. Eller inte, det ska handla om den sköna grönsaken broccoli. Min syster kommenterade igår om hur hennes kollega lite förstrött börjat tugga på en broccolistam. Men detta är genialiskt och ett underbart salladstillbehör, eller som sagt, att bara gnaga i sig som mellanmål!

När broccolin ser ur såhär:

IMG_0011

Så brukar den slängas. Men även denna är urgod att skiva ner med kniv, rivjärn eller mandolin till smala bitar och sen hälla på lite olja, örtsalt och vitvinsvinäger. Den är söt och god och helt onödig att slänga. Marinerar man den samma dag man använder blommorna så kan den ligga till sig till dagen efter och ätas då.

DSC_0041

Mer valuta för pengarna!!

Advertisements

One Comment

Add yours →

  1. Ska testas 👍 bra tips!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: